30 Haziran 2013 Pazar

YEŞİLKÖY'ÜN SEVİMLİ KEÇİLERİ...

                                              (Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

28 Haziran 2013 Cuma

FENAMİZAH'IN YENİ SAYISI...

Uluslararası mizah dergisi FENAMİZAH'ın Temmuz 2013 sayısı yayımda... Türkiye'de ve dünyadan tanınmış karikatürcülerin gönüllü katılımlarıyla yayımlanan FENAMİZAH e-dergi, aynı zamanda karikatürcüler arasında uluslararası bir iletişim ortamı da sağlıyor. Yayın Yönetmenliğini Aziz Yavuzdoğan'ın yaptığı e-derginin Temmuz sayısında yazılarıyla/çizgileriyle 36 ülkeden 82 isim yer alıyor. Bu sayıda Taksim Gezi Parkı direnişiyle ilgili karikatür ve fotoğraflar, 2 Temmuz Sivas Katliamı ile ilgili karikatürler bulunuyor.

DEV PLATFORM BOĞAZ'DAN GEÇTİ...

Tuzla'dan bakımı yapılan ve Romanya'nın Köstence Limanı'na giden "GSP King" adlı dev bir platform İstanbul Boğazı'ndan geçti. Boğaz uzun bir süre çift yönlü olarak deniz trafiğine kapatıldı. Dev platforma Kıyı Emniyet'e ait dört bot eşlik etti. (Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINI UĞURLADI...































Marmara Üniversitesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim dönemi mezunlarını törenle uğurladı. Beykoz-Anadolu Hisarı Yerleşkesi'ndeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu sahasında gerçekleşen törende, üniversitede görev yapan çok sayıda akademisyen ile çeşitli illerden gelen öğrenci velileri hazır bulundu.  Öğrenciler törende, "Taksim Gezi Parkı Direnişi" ile ilgili döviz ve pankartlar taşıdılar; "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganı attılar. (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

25 Haziran 2013 Salı

TGS: "GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTEREN BAŞBAKAN'I KINIYORUZ"

                                
            Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:
            "Başbakan, partisinin meclis grubu toplantısında yaptığı konuşmayla, bütün ülkeye yayılan barışçı protesto gösterilerine katılan halkın demokrasi taleplerini kavramaktan çok uzak olduğunu bir kez daha gösterdi. 
Halkın barış ve demokrasi taleplerini, ulusal ve uluslararası medyanın bir komplosu olarak algılama eksikliği içinde olan Sayın Başbakanı, özellikle BBC Muhabiri Selin Girit'i açıkça hedef gösteren sözlerinden dolayı kınıyoruz. Gazetecilik mesleğini ve kimliğini sorgulamak Sayın Başbakanın haddi değildir. Gazetecilerin, halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duyma görevinin yanı sıra haberleri özgürce yayımlama, yorumlama ve eleştiri hakkı da vardır. Gazeteciler, mesleki faaliyetleri konusunda, hükümetlerin ya da herhangi bir çıkar grubunun değil sadece ve sadece kendi meslektaşlarının değerlendirmelerine itibar ederler. 
           Bu nedenle, Sayın Başbakanın, gazeteciler ve gazetecilik mesleği hakkındaki değerlendirmelerinin ve özellikle BBC muhabiri Selin Girit hakkındaki sözlerinin hiçbir itibarı yoktur. 
Ancak Sayın Başbakanın, bu kışkırtıcı ve hedef gösterici üslubuyla, bu zamana kadar işlediği "nefret suçlarına" bir yenisini ilave ettiği de açıktır. 
          Polisin göstericilere müdahale etmesi için talimatı kendisinin verdiğini itiraf eden Sayın Başbakan, aynı zamanda gazetecilerin polis şiddetinin hedefi haline gelmesinin sorumluluğunu da üstlenmiş olmaktadır.
Başbakanı, basın ve ifade özgürlüğüne müdahale etmeyen sorumlu bir devlet yöneticisi gibi davranmaya; toplumu kin ve düşmanlığa sevk eden açıklama ve politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. 
          Başbakanın, kişisel ihtiraslarından arınarak, gazetecileri düşman olarak görmekten ve göstermekten bir an önce vazgeçmesi en büyük dileğimizdir. 
          Siyasi iktidardan ve parlamentodan beklentimiz, toplumun taleplerinin dikkate alınması, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki yasakların kaldırılması, hapisteki gazetecilerin özgürlüğüne kavuşturulması, medya patronlarının sansür ve otosansür uygulamalarına karşı editoryal bağımsızlığın teminat altına alınmasıdır."

MODA'DA DOLUNAY...

                                                (Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

HAYDARPAŞA VE KARA BULUTLAR!..

                                             (Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

23 Haziran 2013 Pazar

KADIKÖY'DE "SİVAS'I ANMA MİTİNGİ"...



















        İstanbul Kadıköy’de “Sivas Katliamı 20. Anma” mitingi yapıldı. Mitingde Sivas Katliamı’nda ve Gezi Parkı eylemlerinde yaşamlarını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Mitingde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Katliamın görüldüğü dava zamanaşımına uğradı. Ancak bu tarihe sahip çıkmak zorundayız” dedi.
         Bülbül, İstanbul’da yapımına başlanan 3. köprünün adının “Yavuz Sultan Selim” olmasına da tepki gösterdi.
         Taksim Dayanışması adına söz alan Osman Öztürk de Gezi Parkı ile ilgili taleplerinin devam ettiğini belirtti. Mitingde sık sık “Hükümet İstifa”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı.
          Daha sonra CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz ile eski milletvekili Arif Sağ, Kadıköy Meydanı’nı dolduran on binlerce kişiye bir konser verdiler.
          Miting sonrası alanda biriken çöpleri mitinge katılan yurttaşlar topladı. Böylece belediye araç ve çalışanlarına fazla bir iş bırakmadılar.
          Mitinge Anti-Kapitalist Müslümanlar, bazı siyasi partiler Beşiktaş Çarşı Grubu, Sol Açık Fenerbahçe Taraftar Grubu ve çeşitli dernekler de katılarak destek verdi. (Yazı ve fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)