29 Nisan 2014 Salı

UMUT VAKFI FOTOĞRAF YARIŞMASI...


         Gençlerin, hukukun üstünlüğüne inanan, adalete güvenen, yurttaş olma bilincini ve sorumluluğunu taşıyan, anlaşmazlıklarını uzlaşma ve barışçıl yollarla çözümleyen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan Umut Vakfı, düzenlediği ödüllü yarışmaların bu yıl 20’ncisini fotoğraf dalında gerçekleştirecek. Tüm amatör ve profesyonel fotoğraf meraklılarına ve fotoğrafçılara açık Fotoğraf Yarışması’nın konusu “Barışın Dili, Şiddetin Reddi” olarak belirlendi.
        Yarışmanın amacı; "Fotoğrafın toplumsal yaşamdaki sosyolojik göstergelerinden, toplumsal iletişimdeki gücünden ve olanaklarından yararlanarak bireysel silahsızlanmanın toplumsal boyutuna dikkat çekmek… Bireysel silahsızlanmaya ilişkin düşündürücü, tespit edici, vurgulayıcı görüntülerin şiddet dilinden uzak olabileceği, barışın önce iki insan arasında başlayarak topluma yayılabileceği mesajını, bireysel silahlanmayla oluşan şiddetin aksine bireysel silahsızlanmayı barışçıl görüntüleriyle topluma verebilmek."
        Katılım bilgilerini ve şartnameyi Umut Vakfı Web sayfasından elde edebilecek olan yarışmacılar, eserlerinin kayıtlı olduğu CD/DVD’yi 29 Ağustos 2014 Cuma günü akşamına kadar Umut Vakfı, Yıldız Posta Caddesi No 52’i Esentepe/İstanbul adresine kargo veya postayla gönderebilecekler.
Fotoğraf Yarışması’nın Seçici Kurulu; Laleper Aytek (Fotoğraf sanatçısı, Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi), Nazire Dedeman Çağatay (Umut Vakfı Kurucu Başkanı), Doç. Dr. Oktay Çolak (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde öğretim üyesi), avukat Fikret İlkiz (Umut Vakfı Mütevellisi), Aramis Kalay (Fotoğraf sanatçısı), Sebati Karakurt (Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü) ve Doç. Dr. Osman Ürper’den (Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı) oluşuyor..
       Seçici Kurul, 10 Eylül günü toplanarak ödüle değer fotoğrafları saptayacak. Birincilik ödülü 5 bin, ikincilik ödülü 4 bin, üçüncülük ödülü ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi.
       Ödüle değer görülen yapıtların sahiplerine ödülleri 28 Eylül 2014 Bireysel Silahsızlanma Günü’nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.
                                                                      

                                                                       Umut Vakfı

28 Nisan 2014 Pazartesi

ABANT'TA İLKBAHAR...



Tintin Tur'un 27 Nisan Pazar günü Abant'a düzenlediği geziye bir grup gezginci ile birlikte katıldım. İstanbul'dan yola koyulurken havanın kapalı ancak yağışsız olması Abant'ta günümüzün güzel geçeceğine inandık. Abant'a indiğimizde umudumuzu korumamız mangalda sucuk-köfte servisi sunulurken kayboldu. Aniden bastıran sağanak yağış gezgincileri hayal kırıklığına uğrattı. Sağanak yağışın ara vermesini fırsat bilen grup, rehberleri Serkan Süslü'nün önerisiyle zirveye yürümeye karar verdi. Grup yola çıkarken çiseleyen yağmur, ne yazık ki kısa sürede tekrar sağanağa döndü. Gruptan şiddetli yağmura dayanamayıp geri dönenler olurken, çoğunluk yağmura rağmen hedefine ulaştı... Azimli grup başarısını semaverde ve közde pişirilen enfes çayla kutladı... (Yazı ve Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

17 Nisan 2014 Perşembe

SARIYER'DE 23 NİSAN PROVASI...

                                             (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

RUMELİ KAVAĞI...

                                           (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

16 Nisan 2014 Çarşamba

İTİN UŞAKLAR İTİN...


                                           (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

13 Nisan 2014 Pazar

GRUP YORUM'UN KONSERİ...

                          
Grup Yorum'un ücretsiz olarak düzenlediği "4. Bağımsız Türkiye Konseri" bugün Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleşti. Grup Yorum üyelerinin söylediği şarkılara Niyazi Koyuncu, Hilmi Yarayıcı, Barış Atay, Ogün Sanlısoy, Erkan Oğur, İsmail Demircioğlu, Erdal Bayrakoğlu, Selçuk Balcı, Adile Yadırgı, Ayla Yılmaz,  Hüseyin Turan, Yılmaz Çelik ve Cengiz Özkan gibi konuk sanatçılar da eşlik etti. Konserde,Okmeydanı'nda başına isabet eden gaz fişeği sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için yazılan bir şarkı da söylendi, ardından Berkin Elvan için balonlar uçuruldu. Konseri on binlerce Grup Yorum hayranı zaman zaman eşlik ederek, zaman zaman da sloganlar atarak izledi. Bu arada, konser başlamadan önce Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı bir konuşma yaptı. 
(Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

11 Nisan 2014 Cuma

ESKİ VE YENİ İSTANBUL...

                                                       (Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

KRAL NAKLİYECİ!..

Sinemanın, müziğin "kral"larından sonra şimdi de nakliyecinin "kralı" İstanbul caddelerinde...(Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)