21 Şubat 2013 Perşembe

"ÇARESİZLER, KİMSESİZLER GÜNÜ" ÖNERİSİ...


                                        
         Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç, “çaresizler, kimsesizler ve işsizler” için de anma günü düzenlenmesini istedi.
          Selami Turgut Genç, “Babalar”, “Anneler”, “Sevgililer” günleri gibi “Çaresizler, Acizler, Kimsesizler ve İşsizler Günü” yapılmasını önerdi. Genç, şöyle dedi:
          “Sevmek, sevilmek, sayılmak, anılmak adına sevgi sözcüklerinin yer aldığı özel günler, muhakkak ki toplumun baş tacı değerlerini vurgular. Ancak, toplumun vicdanını derinden yaralayan ve birçok suçların da kaynağı olan acizler, kimsesizlerve işsizler için de bu tür anma günleri tertip edilemez mi?
            Toplumun bu kesitine yüreklerini açacak, destek sağlayacak yardımsever insanları harekete geçirmek bakımından da böyle mesaj günlerine büyük gereksinim duyulmalıdır. Çünkü sevgi ve şefkat duygularının dışında kalan bu kesime karşı yardımsever, hamiyetperver insanların daha çok ilgi duymaları sağlanmalıdır. Dayanışma konusunda teşvik istekleri uyarılmış olur.”
          Genç, böyle bir günle ya da anmayla ilgili Vakıf olarak üzerlerine düşen görevi, resmi makamlardan alacakları işaretlere göre sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
(Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder