14 Kasım 2013 Perşembe

GALATASARAYLI DOĞAN KOLOĞLU YAŞAMINI YİTİRDİ...

      1927 yılında Sürmene'de dünyaya gelen ve daha Galatasaray Lisesi 10. sınıfında okurken, yani 17 yaşındayken Galatasaray Birinci Takımı'nda santrhaft olarak yer alan; "Baba Hakkı", "Baba Gündüz", "Torik Necmi" ve "Muhtar"la aynı dönemde top koşturan, sonra da gazeteci olarak çeşitli gazetelerde spor muhabirliği, köşe yazarlığı, yazı işleri müdürlüğü, spor servisi müdürlüğü yapan, Akşam gazetesinde yaşı işleri müdürlüğü yaparken de 1972 yılında "solculuk" iddiasıyla Sağmalcılar Cezaevi'nde 21 ay hapis yatan Doğan Koloğlu yaşamını yitirdi. 
    Türkiye Spor Yazarları Derneği kurucularından, sonra da başkanlık yapan ve uzun zamandır alzheimer hastası olan Doğan Koloğlu, yarın (15 Kasım Cuma) Galatasaray Arena'da düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 
    Not: Bazı internet siteleri bloğumdan "aşırma" fotoğraflarla Doğan Koloğlu yerine kardeşi tarihçi-gazeteci-yazar Orhan Koloğlu'nun fotoğrafını kullanmıştır. Bu durumu da üzülerek belirtmek istiyorum. (Süleyman Boyoğlu)
(Fotoğraflar: Ali Kılıç)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder