3 Kasım 2013 Pazar

"EŞİT YURTTAŞLIK MİTİNGİ"...

                      
        Alevi dernekleri ve kurumları tarafından düzenlenen "İnkarcılığa, Asimilasyona Karşı Eşit Yurttaşlık ve İnanç Özgürlüğü Mitingi" bugün Kadıköy İskele Meydanı'nda yapıldı. 
        Binlerce yurttaşın katıldığı mitingde "Devletin Alevisi Olmayacağız", "Haksızlık Karşısında Boyun Eğmeyeceğiz", "Asimilasyona Hayır", "Cem Evlerine Uzanan Eller Kırılsın" pankart ve dövizleri taşındı. Mitinge sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Mitingde "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" sloganı da atıldı. 
        Mitingde konuşan Alevi Dernekleri Genel Başkanı Hüsniye Takmaz, Alevilerin tarihler boyunca yok sayıldığını, katliama uğradığını vurgulayarak, "Ama hiç bir zaman bizden olmayanı ötekileştirmedik" dedi.  
         Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker de konuşmasında "cami-cemevi projesi"ni "hain proje" olarak niteledi ve CEM Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ı sert bir dille eleştirdi. 
         Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül ise AKP Milletvekili Mehmet Metiner'in bir televizyon kanalında sarf ettiği "Cemevleri terör yuvasıdır" şeklindeki sözlerine hatırlatarak, "Bre devşirme... Akıl fukarası... Gel de bu meydanı, gerçekliği gör. Bizim ibadethanemiz cemevidir" dedi.
         Mitingde konuşmaların ardından Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Gani Pekşen ile Grup Yorum mini bir konser verdi. 
(Yazı ve Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder