8 Aralık 2013 Pazar

YA TUTARSA?

Ali Erdoğan'ın yazıp yönettiği "Ya Tutarsa?" adlı oyun Kabare Dev Aynası Tiyatrosu oyuncuları Celal Belgil, Sibel Erkan, Sedat Dalar, Meriç Eroğlu, Çağla Şadoğlu ve Gökhan Keskin tarafından Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
 Geçtiğimiz tiyatro sezonunda "Bize Bir Haller Oldu" oyunuyla tiyatroseverlerin alkışını ve takdirini kazanan, kurulduğu günden beri (13 yıl) yalnızca kabare tarzında oyunlar sergileyen ülkemizin tek aktif kabare tiyatrosu olan Kabare Dev Aynası, yeni sezona hem ibretlik hem de neşeli bir oyunla girdi.
Oyunlarında en ciddi sorunları bile eğlenceli taraflarıyla ele alan Kabare Dev Aynası, "Ya Tutarsa?" oyununda, seçim atmosferine giren ülkemizin nabzını, kıyıda köşede kalmış "Çulsuzlar Kasabası"nda yaşanan birbirinden komik seçim manzaralarını sahneye taşıyor.
Her duyduğuna inanan, saf, temiz kalpli kasabalıların, ezeli rekabet içinde birbiriyle oy yarışına giren iki siyasetçiden biri olan "Satılmış Madik"e kanarak ellerinde ve avuçlarındakini verdikleri gibi tapularını da kaptırmaları konu ediliyor. Kasabalıların kaptırdıkları araziye AVM kondurulmasında bazı medyanın katkısı da gözler önüne seriliyor...
(Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder