9 Mayıs 2014 Cuma

TGF BAŞKANI SERTEL...

          Sertel: Hiç kimse düşüncelerinden dolayı cezalandırılmamalıdır

Yaklaşık 8 yıldır tutuklu bulunan Özgür Radyo’nun eski genel yayın koordinatörü Füsun Erdoğan tahliye edildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, “Hangi siyasi düşünceden olursa olsun, hangi etnik kimliğe, hangi dini inanca sahip olursa olsun, hiç kimse yazdıklarından, düşüncelerinden dolayı cezalandırılmamalıdır” dedi.
Füsun Erdoğan’ın çok geç de olsa tahliyesinin sevindirici olduğunu vurgulayan Atila Sertel, düşüncelerinden ve yazdıklarından dolayı ceza evinde yatan diğer gazetecilere de özgürlük istediklerini söyledi. Sertel, şöyle devam etti:
“Yaklaşık 8 yıldır tutuklu bulunan Özgür Radyo’nun eski genel yayın koordinatörü Füsun Erdoğan’ın tahliyesi basın camiası için sevindirici bir gelişme olmuştur. Demokrasinin temel yapı taşlarından biri de basın ve ifade özgürlüğüdür. Demokrasinin olduğu yerde hiç kimse siyasi düşüncesinden, etnik kimliğinden veya dini inancından dolayı cezalandırılmamalıdır. Bu anlamda 8 yıllık esareti sona eren Füsun Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, eli kana bulaşmamış, terörizm faaliyetleri içerisinde bulunmamış diğer gazetecilerin de serbest kalmasını diliyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder