22 Aralık 2018 Cumartesi

KÖYCEĞİZ'DE "NOEL PAZARI"...

        Yıllardır kültür ve sanat merkezi dendiğinde akla İstanbul gelirdi. Ardından İzmir, Ankara, Antalya, Adana gibi şehirler de İstanbul’u takip etmeye başladı. Şimdi ise büyük şehirlerin yoğunluğundan kaçan sanatçılarımız Ege ve Akdeniz’in küçük ve şirin kasabalarında hünerlerini göstermeye başladılar. Kimileri büyük galeriler, kimileri de küçük atölyelerde yetenek ve becerilerini konuşturuyorlar. Hatta bazı sanatçılarımız da Edremit-Zeytinli’de ressam Ülkü Acar’ın yaptığı gibi büyük bir alanı “Sanat Bahçesi” yaparak eserlerini sergiliyor. Hem de genç yetenekleri keşfedip topluma kazandırıyorlar. 
        Benim ortaokuldan resim ve edebiyat konusunda çok yetenekli bir arkadaşım vardı; adı Leman Börklü idi. Sonra evlendi Gürcanok soyadını da aldı. Yıllar sonra ortaokul arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle buluşup bir araya geldiğimizde sevgili Leman’ın başka yeteneklerinin de olduğunu keşfettik. Artık kendisinin bir sürü şiir yazdığını ve bunlardan bazılarının şarkı sözü olarak bestelendiğini de öğrendik. Bu şiirlerinin internette dolaştığını da...
        Leman, 20 yıla yakın Şile ve Ağva’da küçük bir atölyede deniz kenarında topladığı çakıl taşları, atık cam şişeleri, CD’ler üzerine nazarlıklar, bardak altlığı, fincan altlığı ve resimler yaptı. Bir de baktık Leman kardeşimiz bu kez Muğla-Köyceğiz’de… Leman burada ne mi yapıyor? Leman bu hiç boş durur mu? Yaklaşık beş yıldır da Köyceğiz’de bir atölye kurup, el sanatlarıyla uğraşıyor. Leman vakit buldukça belediyenin tahsis ettiği “Sanatçılar Sokağı”nda, atölyesinde ürettiği eserlerini de sergiliyor.
       Leman, “En hareketli ve güzel etkinlik Köyceğiz’de kurulan ‘Noel Pazarı’dır. Yılda bir kez kurulur. Çevre ilçe ve illerden gelenler olur. Özellikle Marmaris, Bodrum, Fethiye, Göcek gibi yerlerden…” diyor.
       Sevgili arkadaşım daha nice şiirler ve el sanatı eserler üretmeni bekliyoruz.
(Yazı: Süleyman Boyoğlu)

2 yorum:

  1. Sevgili dost kalem..
    Sizin övgü dolu sözlerinizle İnanın ki
    emeklerimin boşa gitmediğini bir kez daha anladım.
    beni onOre ettiniz.
    Hele de günümüzde el sanatlarına emeğe ne kadar dereğer verildiğini düşününce.
    iyiki sizler varsınız diyorum.
    Her şey doğayı, insanları sevmekle başlar sanatçının yüreğinde.
    gün gelir bir çakıltaşına sığrırır koca evreni
    gün olur bomboş bir tuvale yansır yürek sevgisi.
    Şiir şiir dökülür yürek şelalesinden başka bir duygu anında da.
    hele de onu anlayan bir dostu olursa
    daha bir istekle girer sanat atölyesine..
    teşekkürler
    binlerce hemde...

    Leman Gürcanok

    YanıtlaSil
  2. Daha da güzel eserler üreteceğine inanıyorum. Sevgiler..Selamlar..

    YanıtlaSil