21 Kasım 2012 Çarşamba

TGC VE TGS TUTUKLU GAZETECİLERİN YANINDA...



         Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, 12 Eylül’de açlık grevine başlayan ve açlık grevinin sonlandırılmasından sonra hastaneye kaldırılan DİHA Editörü Tayip Temel'i ziyaret etti. Görüşmenin ardından Yaşar ve İpekçi, TGC Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı'nın da katılımıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.
       Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar, basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı olduğuna dikkat çekti. Gazetecilere yönelik yapılan her türlü baskının basın özgürlüğünü zedeleyen en önemli faktörlerden birisi olduğuna dikkat çeken Yaşar, Adalet Bakanlığı'ndan aldıkları izinle görüştükleri tutuklu Tayip Temel'in genel sağlık durumuna ilişkin bilgilendirmede bulundu.

74 KİLODAN 60 KİLOYA DÜŞMÜŞ

     Adalet Bakanlığı'ndan aldıkları izinle tutuklu Temel ile görüştüklerini dile getiren TGC Yönetim Kurulu Üyesi RecepYaşar, şöyle konuştu: 
    "Bildiğiniz gibi Temel açlık grevinde olduğu ve cezaevindeki açlık grevi de sona erdiği için hastaneye kaldırılmıştı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendisini ziyaret ettik. Öncelikli kendisinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtmek istiyorum. Doktorların bize verdiği bilgiye göre bir süre daha serumla beslenecek. Vücudun normal besini almasını sağlayacak bir süreç gerekiyor. Tedavisinin 10-14 gün devam edebileceğini söylediler. Meslektaşımız açlık grevi sürecinde 74 kilodan 60 kiloya düşmüş." 
    Temel'in kendileri aracılığıyla ilettiği mesajı da paylaşmak istediklerini ifade eden Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     "Meslektaşımız Türkiye’de bir çatışma ortamı olduğunu, insanların öldüğünü ve bu çatışma ortamının sona ermesi ve diyalog yolunun açılması için toplumsal bir duyarlılık yaratmak ve aynı zamanda anadilde savunma yapmak amacıyla bu greve başladıklarını söyledi. Bugün bu duyarlılık oluştuğu için de açlık grevine son verdiklerini bizlere iletti. Aynı zamanda açlık grevinin sona ermesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkürlerini ilettiğini de belirtelim" ifadelerini kullandı. 
  TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi de KCK dosyası kapsamında yargılan gazetecilerin de 5 Kasım tarihinden itibaren açlık grevine dahil olduklarını belirterek, "Arkadaşlarımız amaçlarına ulaştıklarını düşünerek yine kendi iradeleriyle bu grevi sonlandırdıkları için mutluyuz" şeklinde konuştu.

GÖRÜŞME İZNİ İPTAL EDİLDİ

  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu’nun dün Bakırköy Kadın Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve açlık grevi eyleminde bulunan DİHA Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatma Koçak ve Özgür Gündem Gazetesi Editörü Ayşe Oyman'a yapacağı ziyaret Adalet Bakanlığı’nca tutuklu gazetecilerin hastanede olmaları nedeniyle iptal edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder