25 Ekim 2015 Pazar

ATEŞ NESİN TOPRAĞA VERİLDİ...

         İstanbul'da dün vefat eden yazar Ateş Nesin toprağa verildi. Ateş Nesin hepimizin bildiği gibi Usta yazar Aziz Nesin'in ilk eşinden olan büyük oğlu idi. Ateş'in bir de Oya adında ablası vardı. Ablası 2002 yılında vefat etti. Ateş Ağabeyi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Dolmabahçe Sarayı'ndaki bir töreninde tanıdım. Daha doğrusu çocuk kitapları yazarı arkadaşım Nurettin İğci tanıştırmıştı. Cemiyet'in yayın organı Bizim Gazete'de haftada bir köşe yazısı yazıyordu, ama yakından tanımıyordum. Cemiyet'e geliş gidişlerinde dostluğumuz-arkadaşlığımız gelişti. "Hazandan Önce Babıali" kitabıma anılarıyla katkıda bulundu. 
       Babasına çok benzediği için gittiği yerlerde "Hoş geldiniz Aziz Bey!" diye nasıl karşılandığını keyifle anlatırdı, ama böyle bir babanın oğlu olmanın verdiği ağırlığı taşımaktan da bayağı zorlanıyordu. 12 Eylül'de babasının yerine gözaltına alınmasından tutunda, bazı gerçekleri açıklaması üzerine "yaylım ateşine" tutulmasına kadar bir sürü eleştirileri göğüslemesi güç oluyordu. Bir televizyon kanalındaki tartışmada babasına yönelik bir suçlamaya dayanamamış beyin kanaması bile geçirmişti. Uzun tedaviden sonra kısmi felci yenmek ve rehberlik işine dönmek için çok uğraş vermişti. Bu hastalık yetmiyormuş gibi bir de Mayıs ayında pankreas kanseri yakasına yapıştı. Bu hastalığından geç haberim oldu. Bakırköy'de özel bir hastanede dün akşam yaşam mücadelesini kaybetti.
       Buraya kadar diyeceksiniz ki "Eeee ne yapalım hepimiz bir gün öleceğiz. Bu dünyaya kazık çakacak değiliz!" diyebilirsiniz. Evet kazık çakacak değiliz, hepimiz öleceğiz, ama bu ülkenin yazın dünyasına unutulması imkansız katkılar sunan bir insanın oğlu olan Ateş Nesin böyle uğurlanmamalıydı. İnsanımızda biraz vefa, biraz saygı olmalıydı diye düşünüyorum.
      Çektiğim fotoğraf karelerinde gördüğünüz gibi Ateş Ağabeyi 15-20 kişinin katıldığı bir cenaze töreniyle Mevlanakapı Mezarlığı'nda toprağa verdik. Cenaze töreninde eşi Ayşegül hanım ve Aziz Nesin'in küçük oğlu Ahmet başsağlığı dileklerini kabul etti.
     Güle güle Ateş Ağabey...

(Yazı ve Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder