25 Ekim 2011 Salı

ERZİNCAN DEPREMİNDE 9 GÜN SONRA KURTULAN NURCAN HEMŞİRE

MUCİZE KURTULUŞLARIN BU KEZ VAN’DA GERÇEKLEŞMESİNİ DİLİYORUZ...


         Erzincan'da 13 Mart 1992 günü saat 19.17 sıralarında 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depreme Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi'nin üçüncü katındaki lojmanında yakalanan ve 9 gün sonra kurtarılan Tokat’lı hemşire Nurcan Eraslan (22), mucize eseri yaşama tutunmuştu.
         Nurcan hemşire, dokuz gün boyunca yağmur damlaları ile idrarını içerek hayatta kalmayı başarmıştı. Yarı baygın halde enkaz altında çıkarılan Nurcan hemşirenin susuzluktan böbrekleri zarar görmüş, ayak parmakları kangren olmuştu. Tedavisinin daha iyi yapılabilmesi için Nurcan hemşire Erzincan’dan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Hastanesi’ne nakledilmişti. 
        Kangren olan sol ayak parmakları kesilen ve hasar gören böbreklerinden dolayı aylarca tedavisi süren Nurcan hemşireye Türk-Alman Sağlık Vakfı tarafından protez parmak takılmıştı.
        Fotoğrafta; Nurcan Hemşire, 26 Mart 1992 tarihinde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kormaz Altuğ, Prof. Dr. Saman Belgerden ve o sıralarda Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak görev yapan Süleyman Boyoğlu ile görülüyor. 
        Nurcan Hemşire’nin 9 gün sonra kurtarılması o zaman bir mucize olarak nitelendirilmişti, bugün de Van’da benzer mucizelerin yaşanacağını umut ederek, canla başla çalışan kurtarma görevlilerinin benzer müjdeleri vermelerini diliyoruz.   

(FOTOĞRAF: SÜLEYMAN BOYOĞLU'NUN ARŞİVİNDEN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder