23 Haziran 2013 Pazar

KADIKÖY'DE "SİVAS'I ANMA MİTİNGİ"...



















        İstanbul Kadıköy’de “Sivas Katliamı 20. Anma” mitingi yapıldı. Mitingde Sivas Katliamı’nda ve Gezi Parkı eylemlerinde yaşamlarını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Mitingde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Katliamın görüldüğü dava zamanaşımına uğradı. Ancak bu tarihe sahip çıkmak zorundayız” dedi.
         Bülbül, İstanbul’da yapımına başlanan 3. köprünün adının “Yavuz Sultan Selim” olmasına da tepki gösterdi.
         Taksim Dayanışması adına söz alan Osman Öztürk de Gezi Parkı ile ilgili taleplerinin devam ettiğini belirtti. Mitingde sık sık “Hükümet İstifa”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı.
          Daha sonra CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz ile eski milletvekili Arif Sağ, Kadıköy Meydanı’nı dolduran on binlerce kişiye bir konser verdiler.
          Miting sonrası alanda biriken çöpleri mitinge katılan yurttaşlar topladı. Böylece belediye araç ve çalışanlarına fazla bir iş bırakmadılar.
          Mitinge Anti-Kapitalist Müslümanlar, bazı siyasi partiler Beşiktaş Çarşı Grubu, Sol Açık Fenerbahçe Taraftar Grubu ve çeşitli dernekler de katılarak destek verdi. (Yazı ve fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder