1 Haziran 2013 Cumartesi

GÖSTERİCİLER TAKSİM'E GİRDİ...








                                                              
                                                                           






       İstanbul Taksim'de beş gündür devam eden olaylar, bugün öğleden sonra polisin Gezi Parkı'ndan çekilmesiyle bir kaç saatliğine sona erdi. Ancak, Akaretler'de göstericiler ile polisin yeniden karşı karşıya gelmesi ve polisin biber gazı sıkması sonucu yeniden gergin anların ve olayların yaşanmasına neden oldu. 
      Bugün saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gerçekleştireceği mitinge katılmak üzere metrobüsle Kadıköy'e geçtim. Miting alanına vardığımda mitingin ertelendiğini öğrendim. Taksim'deki göstericilere destek vermek için vapura binen CHP'lilere katıldım. 
      Herkesin elinde internetli cep telefonları olduğu için vapur hareket etmeden polisin Gezi Parkı'ndan çekildiği duyuruldu. Bunun üzerine vapurda alkışlar eşliğinde sevinç gösterileri yapıldı. Hep bir ağızdan "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganı atıldı. Yanlarından geçen vapurlara bayrak ve el salladılar. Karaköy'e varınca oradan da yürüyerek İstiklâl Caddesi'ne çıktım. İstiklâl Caddesi'nde ilerleyen insanlar önce çok tedirgin ve üzgündü. Çünkü Galatasaray Lisesi'ne varmadan yerde küçük bir göl oluşturan kırmızı renk suyun göstericilerden geriye kalan kan olduğu düşünüldü. Sonra boya olduğu anlaşılınca her gruptan insan sloganlar atarak, ıslıklar çalarak ilerledi.  
     Yalnız tarihi binalara sinen biber gazı hâlâ insanların gözlerini yakıyordu. Fotoğraflar çekerek, göstericilerle birlikte Taksim'e çıktım. 
      (Yazı ve Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder