12 Mart 2014 Çarşamba

BERKİN ELVAN TOPRAĞA VERİLDİ...

Dün sabah saat 07.00’de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitiren Berkin Elvan, bugün İstanbul-Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Okmeydanı’nda Gezi olaylarını protesto gösterileri yapılırken, 16 Haziran tarihinde evden ekmek almak için dışarı çıktığında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gündür yoğun bakımda tutulan ve dün sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan için on binlerce kişi Okmeydanı Cemevi’ne akın etti. 
Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ankara’da polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük de katıldı. Kadınlar, Gülsüm Elvan’a sarılarak ağladı.
Cemevi’ndeki törenin ardından Berkin’in cenazesi Şişli Meydanı’na getirildi. Cenazeye katılanlar E-5 yolu, Okmeydanı Hastanesi önünden, Mecidiköy yönünden ve Harbiye tarafından sloganlar atarak meydana, oradan da Feriköy Mezarlığı’na doğru yürüdü. Yolda binalardan yürüyen insanlara alkışlar ve sloganlarla destek verildi. 
Berkin Elvan gözyaşları arasında toprağa verildi.
Ceneza törenine katılanlar “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Hükümet İstifa”, “Berkin’in katili AKP’nin polisi”, “Katil var”, “Hırsız Var”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” “Berkin Elvan daha 15’inde bir fidan” şeklinde slogan attılar.
Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Taksim Dayanışması, Gezi Parkı’na karanfil bırakmak istedi, ancak polis izin vermedi. Taksim’e yürümek isteyen gruba polisin müdahalesi çok sert oldu. Müdahale sonrası çok sayıda insan gözaltına alındı.
(Yazı ve fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

1 yorum:

  1. Berkin bizim canımız. Çok güzel fotoğraflar Süleyman abi. Emeğine sağlık...

    YanıtlaSil