7 Mart 2014 Cuma

LEYLA ÜNVER'İN KONSERİ...

                                     
       Halk müziği sanatçısı Leyla Ünver ile Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) Türk Halk Müziği Korosu, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle Cem Karaca Kültür Merkezi’nde bu akşam bir konser verdi. Sunumunu A. İlhan Gülek, koro şefliğini Bülent Kılıçaslan'nın yaptığı gecede Leyla Ünver, BASAD korosu ve konuk sanatçılar birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Hasta halde sahneye çıkan Ünver, program sonuna kadar sahnede kaldı.
       10 yaşına kadarki çocukluğunun Sivas-Hafik’e bağlı bir dağ köyü olan İnköy’de geçtiğini anlatan Leyla Ünver, tertemiz havası nedeniyle elle tutulacak kadar yakın olan yıldızlardan bir yıl önce kaybettiği babasından istediğinde, “Annen onlara çıkmak için ipten merdiven örüyor, ipten merdiveni tamamladığında yıldızlara tırmanacağız ve sana istediğin kadar yıldız toplayacağız” dermiş. Ünver, “Babamın da sesi güzeldi. Her türkü söyleyişinde heybeme yıldız yerine bir türkü dolduruyordu” dedi.
        Konserde koronun söylediği, dinleyicilerin de eşlik ettiği en beğenilen eser ise söz ve müziği Aşık Mahzuni Şerif’e ait “Yuh Yuh Soyanlara Soyup Kaçıp Doyanlara” oldu.
(Yazı ve fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder