17 Mart 2014 Pazartesi

GARİPÇE! FOTOĞRAFLAR...


 3. Boğaz Köprüsü'nün yakınlarından geçtiği turistik Garipçe Köyü'nden fotoğraf kareleri...
                                              (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

1 yorum:

  1. Üçüncü Köprü Katliamdır! Ormanıma, Suyuma, Toprağıma dokunma!

    Bugün Süleymann Boyoğlu abiyle birilkte, İstanbul'un oksijen kaynağı olan Belgrad Ormanları'nıa ve Garipçe Köyü'ne gittik. Gördüklerim karşısında yıkıldım. Daha önce zenginler için yapılan villalarla talan edilen ormanlar, şimdi de köprü çalışmasıyla bitme noktasında. Garipçe Köyü'nde yükselen dev beton yığınları, şimdiden bütün güzelliği bozmuş. Yapıldıktan sonraki halini, düşünemiyorum bile. Artık Garipçe Köyü'nde kahvaltınızı eksoz dumanları ve kamyon sesleriyle yaparsınız.
    Yapılacak 3. köprü ile büyük yara alacak bu ormanlarımız, İstanbul’da yaşayan insanların yaşam sigortasıdır. İstanbul’un kuzeyi, su kaynaklarımızın bulunduğu son yeşil alanlarımız. Şehrin hava kirliliğini kuzey ormanlarımızdan gelen rüzgarlar temizliyor. Yavaş yavaş talan edilecek. Başbakanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken, "İstanbul'a karşı bir cinayet planı" diye nitelendirdiği 3. Boğaz Köprüsü projesine şimdi neden onay verdiğini hiç düşündünüz mü?

    İstanbul’un ulaşım, su, hava kirliliği ve barınma sorunlarını daha da ağırlaştıracak olan 3. Köprü projesine ve doğal-tarihsel sit alanlarını yağmaya açma planlarına hayır!!!!
    Serkan SÜSLÜ

    YanıtlaSil