8 Kasım 2011 Salı

CANER GÖREN'İN ANILARI...

Gürcan ARITÜRK                     Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut
(Blog muhabiri)

 AA'DAN EMEKLİ FOTOĞRAF SERVİSİ ŞEFİ CANER GÖREN'DEN ANILAR
       
           BUTTO'NUN NİKÂHI DÜŞTÜ MÜ?
          
Caner Gören, Benazir Butto'nun Ankara'ya yaptığı resmi ziyarette, Pakistan'daki geçerli kurallar gereği kadınlarla tokalaşır, erkeklerle baş hareketi ile selamlaşır. Caner, Butto'nun bir karşılama sırasında 4 tane kadınla tokalaşacağını-tokalaştığını görünce hemen arkasından Turgut Özal ile karşılaşacağını ve belki de refleks olarak onunla tokalaşacağını düşünür ve harekete geçer. Umduğu gibi olmuştur, 4 kadınla tokalaşmasının ardından aniden Turgut Özal'ı karşısında bulan Bayan Butto, gayri ihtiyari Özal ile tokalaşır, tek başına bu anı görüntüleyen Caner'in fotoğrafını görenler "nikâh düştü mü? derler. O zamanlar foto-shop falan yok ama bazıları bu fotoğrafı görseler bile inanmaz!

           SADDAM EĞİLDİ Mİ?

           Caner Gören, Başbakan Yıldırım Akbulut'un Irak seyahatine katılır. Saddam ile Akbulut'un görüşmesinde de salonda bulunan ender gazetecilerdendir. Akbulut, diplomatik bir kuralı ihlal ederek Saddam'dan önce oturur. Arkasından Saddam da otururken Caner deklanşöre basar. Fotoğrafta Saddam Akbulut'un önünde eğilir biçimdedir. Bir anlık görüntü Türkiye'ye geçildiğinde Irak tarafından tepkiyle karşılanır. O fotoğrafı çeken kişi Bağdat'da aranmaya başlanır. Caner, Türk makamlarının yardımıyla önceden uçağa alınarak tatsız bir olaydan kurtulur.

          ERSOY'A SAHNE YASAĞI

          Caner Gören, Kenan Evren'in bir yurtiçi seyahatini takip etmektedir. Bir ilde takım elbisesi ile çok şıktır, çünkü üzerinde yakında evlendiğinde giydiği damatlığı vardır. Biraz da "ye kürküm ye" misali orduevine sorgusuz sualsiz, Evren'in yanında girer. Burada gazetecilerin olmaması gereken bir ortamda Caner, Bülent Ersoy'a sahne yasağı konulmasının ilk hamlesini görür. Hürriyet gazetesinin manşetini gören Konsey üyesi 2 orgeneral de Kenan Evren'in yanında tepki gösterir. Manşette Bülent Ersoy'un İngiltere'de "kestirdiği" haberi vardır. Hatta haberin yanına "kesileni" bekleyen kediler karikatürü bile çizilmiştir. Komutanlar, milleti özendiriyor, olmaz böyle şey deyince, Kenan Evren de bakar gazeteye ve İstanbul valisi Nevzat Ayaz'ın telefonla aranması talimatını verir ve gerisi gelir yasağın.

         ECEVİT "KAÇIRILDI"

         Başbakan Bülent Ecevit'in hastanede olduğu sıralar. Durumu hiç de iyi değil. Caner Gören, böyle bir ortamda hastane başhekimi ile Ecevit'in eşi Rahşan hanım arasında tartışmaya tanık olur.  Mehmet Haberal, Ecevit'in sağlık durumunun hastaneden çıkmasına imkân vermediğini, taburcu olmasına izin veremeyeceğini bildirir, Rahşan hanım kocasını götürmeye kararlıdır. Koruma Müdürü Recai Birgün, Rahşan hanımdan yanadır, Haberal'i ittirerek, Ecevit'i çektirerek olaya müdahale eder ve Başbakan'ı hastaneden "zorla" götürürler.

         SARHOŞ "HACI"

         Meslek gereği Hacı olunur mu? Başkasının verdiği harcırah vb ile Hacı olunur mu? Caner olmamış ama gelin de annesine anlatın. Başbakan Özal'ın Hac ziyaretini foto muhabiri olarak izleyen Caner, dönüşte, annesinin oğlum hacıdan geliyor diye komşuları toplamasından habersiz. Eve gitmeden önce alışkanlıkla "2 tek atıyor". Eve gittiğinde kapıda 30-40 çift ayakkabı görüyor. Annesi ağız tadıyla bir "Hacı" karşılayamadım diye üzgün, oğul ise annesinin komşulara yapacağı gösteride rol alamadığından biraz buruk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder