19 Eylül 2012 Çarşamba

ALTINDAKİ ÇAMLA AYNI YAŞTA...


                                                İsmail Kabakçı, altındaki çamla aynı yaşta...
Yazı ve Fotoğraflar:
Süleyman Boyoğlu

        Geçtiğimiz hafta Balıkesir-Burhaniye’de bir gece konakladıktan sonra 10 Eylül Pazartesi günü Havran üzerinden Bursa’ya gelirken, Havran’daki meydanda bulunan bazı yurttaşlarla sohbet ettim. Çanakkale Savaşları’nda gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle heykeli Havran’ın merkezine dikilen Manastır köylü (Çamlık) Seyit Ali Onbaşı’nın heykelini de yakından gördüm.  
                                                     Havran'daki Seyit Ali Onbaşı heykeli...
        Havran Belediyesi yakınındaki meydanda yaşlı ve geniş bir alanı kaplayan çam ağacı altında sohbet ettiğim Küçükdere Köyü’nden İsmail Kabakçı, çam ağacı ile aynı yaşta olduğunu söyledi. Kabakçı, “1937 doğumluyum. Bu çam da benim doğduğum sene dikiliyor. Meydanda bu çamdan iki tane daha var. Onlar da aynı yıl dikiliyor” dedi.
                                             Havranlı bir yurttaş...
        Sevecen ve misafirperver İsmail Kabakçı, Libya, Yunanistan ve Suudi Arabistan’da bir inşaat şirketinde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olduğunu ve doğduğu köye yerleştiğini belirtti. Kabakçı’ya Dersim’de yaşanan dramdan sonra Erzincan’dan da insanların Balıkesir’e sürgün edildiğini, ancak hangi ilçe ya da hangi köy olduğunu bilmediğimi, köylerine bu yurttaşlardan gelenlerin olup olmadığını sordum. İsmail Kabakçı,”Dersim’den bizim köye yani Havran-Küçükdere Köyü’ne Fethiye Nine ile üç oğlu geldi. Birisinin adını şimdi hatırlamıyorum diğerlerinin adı Ali ve Bedri Sığlan’dı… Bedri Sığlan sonra Susurluk’a gitti. Fethiye Nine, Ali ve adını hatırlayamadığım kardeşi ise köyde öldü” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder