22 Şubat 2012 Çarşamba

TGS'DEN AÇIKLAMA:


"TGS, AA işvereni tarafından uygulanan baskı
ve tehditlere karşı sessiz kalmayacaktır"

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın Ankara’daki üyelerinin katılımıyla dün gerçekleştirilen toplantıda, Anadolu Ajansı’ndaki son gelişmeler değerlendirildi.
Toplantıya, sendika yönetimini istifaya çağıran yazıyı “gönüllü” olarak ya da “işveren baskısı” ile imzalayan ve imzalamayan Anadolu Ajansı’ndaki üyelerimizin yanı sıra diğer örgütlü olduğumuz işyerlerindeki üyelerimiz katıldılar.
Toplantıda, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın iç işlerini ilgilendiren bir meseleye AA işvereni tarafından yapılan müdahaleden duyulan büyük rahatsızlık açıkça vurgulandı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın faaliyetleriyle ilgili her türlü eleştiri ve savunma da üyelerimiz tarafından son derece demokratik bir tartışma ortamında dile getirildi.
Toplantıda, Anadolu Ajansı yönetiminin, çalışanlar üzerindeki baskılarının yoğunlaşmasına, işyeri barışını ve çalışma koşullarını bozucu uygulamalarına dikkat çekilerek, bu ortamda sendika üyelerinin birlik ve bütünlüğünü koruması gerektiği görüşü ifade edildi. Özellikle toplu iş sözleşmesi sürecinin başlaması öncesinde artan baskılar karşısında, üyelerimiz arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesine yönelik çabalara odaklanılması üzerinde duruldu.
Üyelerimizin tüm eleştiri, öneri ve şikâyetlerini göz önünde bulunduran Türkiye Gazeteciler Sendikası, AA işvereni tarafından uygulanan baskı ve tehditlere karşı sessiz kalmayacaktır. AA yönetiminin baskıcı ve hukuk dışı uygulamalarından kaynaklanan bütün sorunlar, önümüzdeki süreçte, yazılı olarak İşverene, hükümet temsilcilerine ve milletvekillerine bildirilecek, ayrıca kamuoyuyla da paylaşılacaktır.
Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, AA işverenini Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine ve çalışanların yasal haklarına saygılı davranmaya ve sendika ile diyalog kapılarını açık tutmaya bir kez daha davet ediyoruz.
Tüm basın emekçilerini, sendikaları, basın meslek örgütlerini ve demokratik kitle kuruluşlarını, Anadolu Ajansı işvereninin baskıları karşısında sendikamızla ve üyelerimizle dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.
Saygılarımızla.

TÜRKİYE
 GAZETECİLER SENDİKASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder