12 Şubat 2012 Pazar

TRT ANILARI... (1)

                                                 
 Gürcan ARITÜRK

     "İnsan bazen, yaşadı mı, duydu mu, filmde mi seyretti, okudu mu, hayalini mi gördü, karıştırıyor. Yaşam biraz da bu karmadan ibaret…  O yüzden anılara güven olmaz ama anılarsız da olmaz. Anılar olmadan insanlar ot gibi olur. Umarım bu anılar hoşunuza gider, kimi zaman anlatacak kimse olmasa bile hatırlamak yeterince güzel!
     Aşağıdaki kimilerini benim yaşadığım kimilerini gördüğüm ya da duyduğum TRT anılarını eski bir toplu fotoğrafa bakarak anında-bir çırpıda yazdım, aklıma gelenleri kalın delikli bir süzgeçten geçirdim, eminim siz okurken daha ince eleyip sık dokuyacaksınızdır!



Program yetişmeyince


Altan Aşar, Cevat Taylan'a Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümü dolayısıyla yarım saatlik bir radyo programı yapma görevi verir. Cevat Taylan bu işi savsaklar, ta ki spikerin yazıldığı sanılan program metnini istemesine kadar. Yayına çok az bir süre vardır. Cevat Taylan, hızla yazmaya başlar, yazarken program saati gelmiştir, spiker yazılanları alarak stüdyoya gider, program başlar. Cevat Taylan yazdıkça birer sayfa birer sayfa stüdyoya gönderilir. Spikerin yavaş yavaş, tane tane okumasına rağmen okunacak metin azalmıştır, Altan Aşar çareyi "Cevat git, stüdyoda el yazısıyla yazıp yazıp ver" diyerek bulur, daha doğrusu bulduğunu sanır. Dinleyicilere göre program kazasız atlatılmıştır ama spiker hanım yayından sonra kızgındır, kulakları kaşınmaya başlamıştır, çünkü karşısında el yazısıyla program yazmak da yetmemiş, programın son bölümünü Taylan spikerin kulağına söylemiştir.


Erdal İnönü bizi "kovdu"

Seçim dönemi. Erdal İnönü'nün basın toplantısındayız TRT ekibi olarak. Saatini çıkarıp önüne koyan İnönü, 3 dakika kadar konuştuktan sonra bizim -TRT'nin- dışarı çıkmasını istiyor. Basın toplantısına bizim dışımızdakilerle devam edecekmiş. Önce biz de gazeteci sayılırız kalmak isteriz vb dedimse de "siz olduğunuz müddetçe konuşmam" diyor, bize de çıkmak düşüyor. İçeride konuşulanları daha sonra gazeteci arkadaşlardan ediniyoruz. Erdal İnönü'nün asıl amacı TRT ana bülteninde 3 dakika kadar sesli yayınlanıyor ya haberleri, o 3 dakikayı kendisinin belirlemesi. Amacına da ulaşıyor, o akşam TRT haberlerinde Erdal İnönü'nün -biz oradayken-tüm söyledikleri yayınlanıyor. 10 dakika konuşsa, onun içinden 3 dakikayı biz seçecektik çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder