10 Nisan 2012 Salı

METİN GÖKTEPE ÖDÜLLERİ VERİLDİ...


                                 Nazım Alpman ve Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe
                                                                    (Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

Cezaevinde öldürülen iki tutuklunun cenazesini izlerken, İstanbul-Eyüp'te 8 Ocak 1996 günü polislerce gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu yakınında ölü bulunan Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe adına düzenlenen “Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri” sahiplerini buldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Lokali’nde düzenlenen tören öncesi bir panel düzenlendi. Panele geçilmeden önce “Birinci KCK Davası”ndan tutuklu sanık yayıncı-yazar Ragıp Zarakolu ile birlikte 15 kişinin tahliye edildikleri duyuruldu.
(Fotoğraf: Hüseyin Güder)
Daha sonra gazeteci Celal Başlangıç’ın yönettiği panele geçildi. Panele konuşmacı olarak Metin Göktepe’nin arkadaşı Ahmet Şık ve gazeteci-yazar Nedim Şener katıldı. Konuşmaların ardından “Ahmet Şık-Nedim Şener Ödülü” Evrensel gazetesinden Hilal Yağız’a, “Haber Ödülü” Dicle Haber Ajansı (DİHA) Mersin Muhabiri Zeynep Kuriş’e,  “Jüri Özel Ödülü” de Sabah gazetesi muhabiri Bilge Eser’e, Radikal gazetesi muhabiri Mesut Hasan Benli’ye ve Evrensel gazetesi muhabiri Elif Görgü’ye verildi. “Görüntülü Haber Ödülü”nü ise Show Tv muhabiri Ali Burak Esremiz ile kameraman Deniz Pirinççiler kazandı. “Fotoğraf Ödülü” de Hürriyet Daily News muhabiri Selahattin Sönmez’e verildi.
Gazetecilik faaliyetini cezaevinde de sürdüren Birgün gazetesi muhabiri Zeynep Kuray’a ise “Jüri Onur Ödülü” verildi.
                            Ahmet Şık, Süleyman Boyoğlu, Safa Köktener (Fotoğraf: Hüseyin Güder)
Törene TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Atay, Ahmet Özdemir ile çok sayıda gazeteci katıldı.
                                        Ödül alan gazeteciler toplu halde (Fotoğraf: Tuğçe Çelik) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder