25 Nisan 2012 Çarşamba

TGC BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ...



                                                            (Fotoğraflar: Ali Kılıç)
                 Erinç: Tutukevleri ceza infaz 
                  kurumlarına dönüştürüldü
       Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) "2011 yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" dün akşam Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Yenibosna’daki Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
       Ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, “İfade özgürlüğünün verilen onca söze karşılık sağlanamadığını, gazetecilerin habere ulaşma ve aktarma, yurttaşların da yayın organları aracılığıyla bilgi edinme haklarının gerekli niteliklerinin yerine getirilmediği bir ortam yaşıyoruz. 90’ı aşkın gazetecinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kurallarıyla kararlarına aykırı suç tanımları nedeniyle hapiste bulunmalarını dünya medyasıyla birlikte biz de tedirginlikle izliyoruz” dedi.
      Sanıkla mahkum arasındaki farkın yok sayıldığını ifade eden Başkan Erinç sözlerini şöyle sürdürdü: “Tutukevlerinin ceza infaz kurumlarına dönüştürüldüğü ülkemizde hücrede tutulan gazeteciler üzüntümüzü daha da arttırıyor. Kimi özel yasalar hızla değiştirilirken görece de olsa ifade özgürlüğüne iyileştirme yapılması beklenen tasarının Ocak ayından bu yana alt komisyonda bekletiliyor olmasını anlamakta zorlanıyoruz. Medyadaki yapısal yayın politikaları değiştiğinde meslek ilkelerimize ters düşen sonuçlarının medyaya yönelik eleştirileri arttırdığını da vurgulamak durumundayız. Önümüzdeki dönemlerde bu saptamaları yinelemeye gerek kalmaması dileğiyle ödüle ve övgüye değer bulunan meslektaşlarımızı kutluyorum.”
Erinç’in konuşmasının ardından yılın en başarılı gazetecileri ödüllerini aldı. TGC Başkan Yardımcısı Vahap Munyar, törene destek veren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye teşekkür plaketi verdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder