8 Temmuz 2012 Pazar

TRT ANILARI... (16)


                                                             (Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

GÜRCAN ARITÜRK

     "İnsan bazen, yaşadı mı, duydu mu, filmde mi seyretti, okudu mu, hayalini mi gördü, karıştırıyor. Yaşam biraz da bu karmadan ibaret... O yüzden anılara güven olmaz ama anılarsız da olmaz. Anılar olmadan insanlar ot gibi olur. Umarım bu anılar hoşunuza gider, kimi zaman anlatacak kimse olmasa bile hatırlamak yeterince güzel!
     Aşağıdaki kimilerini benim yaşadığım kimilerini gördüğüm ya da duyduğum TRT anılarını eski bir toplu fotoğrafa bakarak anında-bir çırpıda yazdım, aklıma gelenleri kalın delikli bir süzgeçten geçirdim, eminim siz okurken daha ince eleyip sık dokuyacaksınızdır!”



Sessiz güzeller yarışması

Pera Palas Otelinde dilsiz güzellik yarışması yapıldı. Yarışmayı izleyen TRT ekibinden muhabir Çağatay Kudun'a şaka olsun diye "bu haberi röportajlı istiyorlar" dedik. Önce itiraz etti, "bunlar dilsiz oğlum ne röpü" diye ama "biz anlamayız istiyorlar" deyince, sonradan birinci olan dilsiz güzel ile annesini bir köşeye çekmiş ve röportaj yapmaya kalkmıştı. Gelince savunması da şuydu: "Biraz konuşuyordu, annesi de bize ne dediğini anlatacaktı, ışığı görünce iyice tutuldu". Bu arada bu şakayı sadece muhabir değil, çeken kameraman da yemiş diyebilirsiniz ama haksızlık edersiniz. Çünkü bu röportaj girişimini çeken Salih Küçük, inatçı bir tiptir, muhabiri uyaracağına o muhabire uyar. Öyle ki muhabir geri geriye giderek anons yaparken giderken uçuruma düşecek olsa, uyarmaktan ziyade, muhabirin uçuruma düşüşünü çeker!

H'nin ortasında duran kameraman

Kenan Evren, Darlık Barajı'nda incelemelerde bulunacaktı; helikopterle gitti bölgeye. O gitmeden önce bir başka helikopterle basın mensupları bölgeye götürülmüştü. Öndeki helikopterden inen TRT 
kameramanı Özkan Ergin, Kenan Evren'in helikopterinin inişini de görüntülemek istiyordu, ama havada dolanan helikopter bir türlü inmiyordu.  Evren de sordu; "niye hâlâ inmediklerini" helikopter pilotuna, yanıt olarak da; "Şu aşağıdaki kameraman ineceğimiz yerin ortasından bir çekilirse ineceğiz paşam" aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder