23 Aralık 2011 Cuma

GAZETECİLİK BAŞARI ÖDÜLLERİ ÖN SEÇİCİ KURULU TOPLANDI

        
                                                        BİR YIL DA BÖYLE GEÇTİ…

           Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Gazetecilik Başarı Ödülleri Ön Seçici Kurulu bugün toplandı. Başkanlığını Sevim Ertemur’un, koordinatörlüğünü bendenizin yaptığı Ön Seçici Kurul’un Cemiyet’teki son toplantısına katılım yüksek oldu.
           Cemiyet’in ikramı olan çay-simidin yanında Hürriyet İstihbarat Müdürü Celal Korkut’un getirdiği baklava ile Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdür Yardımcısı Sevim Ertemur’un taa Afyon’dan aldığı lokumlar enfesti.
           Toplantıda bir yandan çay-simit ve tatlılar büyük bir iştahla yenirken, bir yandan da TGC Yönetim Kurulu’na sunulacak eserler belirlendi. Toplantının yıldızı yüzünden hiç tebessümü eksik olmayan ve etrafına neşe saçan genç arkadaşımız Vatan Gazetesi Editörü Yusuf Demir’di.

            Bu toplantıda en üzgün görünen ise masada TRT muhabiri Gürcan Arıtürk’ten ayrı kalan Anadolu Ajansı (AA) eski fotoğraf servisi şefi Ali Kılıç’tı. Sebebi de uzun zamandır görüşemediği Arıtürk’le dedikodu yapamamaktı.


            Bugün en sakinimiz ise dün (22 Aralık Perşembe günü) Tepebaşı’ndaki Karikatürcüler Merkezi’nde arkadaşlarıyla bir araya gelen ve yorgun düşen Raşit Yakalı idi. Canını sıkan bir başka şey de fotoğraf makinesinin arıza yapmasıydı. Makinesi video kaydı yapıyor ama fotoğraf çekemiyordu. Bu durum toplantı boyunca Raşit Yakalı’yı epeyce üzdü. Neyse Yakalı’nın imdadına benim fotoğraf makinem ile Ali Kılıç’ın yeni aldığı fotoğraf makinesi yetişti. Fotoğraf makineleri içinde en fiyakalısı Ali’ninkiydi… Ne de olsa eski şefti!

            Toplantıya AA’dan kısa bir süre önce emekli olan spor servisi şefi Behzat Erkoç, yine daha önce AA’da haber müdür yardımcılığı, Sabah gazetesinde ise editörlük yapan Nurten Uzer, otomobiline Cağaloğlu’nda park yeri bulmakta zorlanan ve bu nedenle hemen hemen her toplantıya biraz geç katılan Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Erhan Doğan, Spor haberlerine, spor köşe yazılarına ve sayfalarının seçimine bayılan Habertürk gazetesi ekonomi muhabiri Ebru Erdoğan, son toplantıda seçilen eserleri ön seçici kurula sunan ve okuyan Kadıköy Gazetesi’nden Şule Özçelik ile bir başka toplantıdan çıkarak, bir saat gecikmeyle aramıza katılan Türkiye gazetesinin çalışkan muhabiri Cemil Yıldız renk kattılar..


           Bir yıl boyunca bana destek veren daha doğrusu Cemiyet’e katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum…
(Süleyman BOYOĞLU)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder