19 Aralık 2011 Pazartesi

MEDYA ŞEHİTLERİNİN VERDİĞİ MESAJ...


                                           TGC GAZETECİLER SOSYAL DAYANIŞMA
                                           VAKFI BAŞKANI SELAMİ TURGUT GENÇ:

        Medyadan pırıl pırıl iki meslektaşımızın genç yaşta Van’daki depremde yaşamlarını yitirmeleri bütün Türkiye’yi derinden üzmesine rağmen bizlere de bir mesaj verdi.
        Bu mesajı TGC Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı olarak biz aldık. Gazeteciliğin, yani muhabirlik mesleğinin bir “ömür törpüsü”, olarak yıpratıcı ve son derece çileli yanı, bir defa daha karşımıza çıktı.
        Her gün gazete okuyucuları, haberlerle dolu o sayfaların ne zorluklarla oluştuğunu pek fark edemezler. İşte, o haberlerin hazırlanması bazen en değerli olan insan hayatına bile Van depreminde olduğu gibi mal olur.
        Biz, bu mesleğin, bu kadar trajik tarafını, dramını bildiğimiz için görevlerinde hayatlarını hiçe sayan Basın Şehitlerimize Vakıf olarak neler yapabiliriz, nasıl acılarını hafifletebiliriz diye derin düşünceler içindeyiz. Ama, derin bir gerçekle de yüz yüzeyiz.
        Meslektaşlarımızın kendi Vakıflarına bakış açıları istediğimiz ve umduğumuz seviyede olmadığı için, maddi olanaklarımızı artıramıyoruz. Kendi aramızda dayanışma duygusunu geliştirerek güçlenebilirsek ilk alacağımız karar Basın Şehitlerimizin ailelerini ve çocuklarının üzüntülerini nispeten hafifletecek bir gelire bağlamak olacaktır. Onların ailesini ve çocuklarını hiçbir teşekkülün şefkatine ve merhametine bırakmak istemiyoruz.
         Bizim kendi insanımıza kendimizin sahip çıkması en önemli kuralımızdır. Vakfımızı meslektaşlarımızdan başka kim güçlendirebilir, kim koruyabilir?
         Toplumumuzda, medyanın görünmeyen yüzündeki bu “haberci kahraman”ların mesleklerine hayranlık duyan insanlar pek çoktur.
          Bunların da bu olaylardan bizim aldığımız mesajı almalarını bekliyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder