19 Ocak 2012 Perşembe

HRANT DİNK'İ ANMA YÜRÜYÜŞÜ...

           Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in yakınları ve arkadaşları, öldürülüşünün beşinci yılında Taksim'den Osmanbey'deki Agos Gazetesi'ne yürüdü. Yürüyen binlerce kişi, Türkçe ve Ermenice 'Hepimiz Hrant'ız, Hepimiz Ermeniyiz' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.
         Bugün öğleden sonra Taksim meydanında bir araya gelen topluluğun başında Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve çocukları yer aldı. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Şafak Pavey, HAS Parti İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, çok sayıda sanatçı, yazar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri Hrant Dink'i anma yürüyüşüne katıldı.
       Yürüyüş Agos gazetesi önünde son buldu. Hrant Dink'in vurulduğu kaldırımdaki noktaya ailesi ve arkadaşları tarafından karanfiller bırakıldı. Anma töreninde Hrant Dink'in sevdiği Ermeni ezgileri çalındı. Dink'in öldürüldüğü saat olan 15.00'de saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Agos gazetesinin balkonunda basın açıklamasını okuyan gazeteci ve yazar Karin Karakaşlı, “Onu güpegündüz bu caddede sırtından vurdular, hepimizi de görgü tanığı yaptılar. 19 Ocak bir anma günü değil. Hiçbir zaman olmadı. Herkes acısının yaşandığı gün bir başına kahroldu" dedi.


                                                (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder