13 Mart 2012 Salı

İPEKÇİ'NİN AÇLIK GREVİ 5. GÜNÜNDE...


TGS: AA ÇALIŞANLARIYLA DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Anadolu Ajansı işvereninin, kurumda çalışan Türkiye Gazeteciler Sendikası üyelerinin sendikadan istifa etmesine yönelik baskılarını protesto etmek amacıyla TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi’nin başlattığı açlık grevi 5. gününe girdi.
Ercan İpekçi, 9 Mart’ta başladığı açlık grevi sırasında, 3 gün Ankara’daki AA Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptıktan sonra, basın özgürlüğü mücadelesini de sürdürmek amacıyla, açlık grevini kesmeden, İstanbul’a geçerek 12 Mart’ta Odatv duruşmasını izledi.
Açlık grevinin 6. günü olan 14 Mart 2012 tarihinde sendikalar, meslek kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve üyeleri, AA çalışanlarını sendikal mücadelelerinde desteklemek ve dayanışmalarını göstermek amacıyla, TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi’yi AA Genel Müdürlüğü önünde ziyaret edecekler.
TGS’nin bugüne kadar sürdürdüğü mücadele; sadece AA çalışanlarının sendikal hak ve özgürlük mücadelesi değildir. TGS, her türlü baskı ve saldırılara direnerek, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına, basın ve ifade özgürlüğü için ciddi bir mücadele vermektedir.
Bu bilinçle, tüm gazetecileri ve basın emekçilerini, basın meslek örgütlerini, işçi ve memur sendikalarını ve konfederasyonlarını, demokratik kitle örgütlerini, işçileri, öğrencileri, kadınları, tüm yurttaşlarımızı, siyasi parti temsilcilerini ve milletvekillerini bu mücadelemizde dayanışma içinde olmaya, birlikte sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz.
Saygılarımızla.

TÜRKİYE
GAZETECİLER SENDİKASI
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder