14 Mart 2012 Çarşamba

TGS'DEN AÇIKLAMA...



TGS YÖNETİM KURULU:

"TGS AA’DA ÇOĞUNLUKTA, YENİ SENDİKA KANUNA AYKIRI"

İşverenin, üyelerimizi baskı ve tehditle sendikadan istifaya zorlamasına rağmen, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın Anadolu Ajansı’ndaki çoğunluğu devam ediyor. Sendikamıza ulaşan istifa sayısı 13 Mart 2012 tarihi itibariyle 93’tür. AA yöneticilerinin, çalışanları istifaya zorlarken spekülasyon amacıyla kullandıkları rakamların ne kadar abartılı olduğu böylece ortaya çıktı.
Sendikamıza gönderilen istifa formlarının noterden onay tarihlerine göre dağılımı şöyledir:
5 Mart 2012 istifa sayısı: 22
6 Mart 2012 istifa sayısı: 65
7 Mart 2012 istifa sayısı: 6

AA YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Bu tabloya rağmen, AA yönetimi işyerlerinde üyelerimiz üzerindeki baskılarına hâlâ devam ediyor. AA Genel Müdürü'nün 13 Mart günü İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne gelerek, üyelerimizi istifa ettirmek için bizzat mesai harcadığını öğrendik.
Üyelerimiz üzerinde 5 Mart 2012 tarihinden bu yana uygulanan yoğun baskılar nedeniyle, Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin ve Yurt Haberleri Müdürü Fatih Ferhat Sürmeli hakkında, 12 Mart 2012 tarihinde, “çalışma hürriyeti” ve “sendikal hakların ihlali” suçlarından dolayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk.
Öte yandan, AA Genel Müdürlüğü’nün önünde yapılan bir basın açıklamasıyla kuruluşu ilan edilen yeni sendika yasa dışıdır.
Sendikalar Yasası’nın “Üyeliğin kazanılması” başlıklı 22’nci maddesine göre, “Sendikaya üye olmak serbesttir. Hiç kimse sendikaya üye olmaya veya olmamaya zorlanamaz. İşçi veya işverenler aynı zamanda ve aynı işkolunda birden çok sendikaya üye olamazlar. Birden çok sendikaya üye olunması halinde, sonraki üyelikler geçersizdir.”
Bu hüküm gereğince yeni sendikanın kurucuları halen TGS üyesidirler. Kanuna aykırı bu durum, ilgili makamlara bildirilecektir. Kuruluşu sakat olan sözde bir sendikanın, ne işkolu barajını aşabilmesi ne de Anadolu Ajansı işyerlerinde yetki alarak toplu iş sözleşmesi yapabilmesi mümkündür.
Sendikadan istifa eden AA çalışanlarının, TGS’ye yeniden üye olmaları sendikal haklarının korunması bakımından kendi çıkarlarına olacaktır.
Üyelerimizin bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla.

TÜRKİYE
GAZETECİLER SENDİKASI
YÖNETİM KURULU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder