17 Mart 2012 Cumartesi

"SANIK SANDALYESİNDEKİ GAZETECİ"...

                                                    Hasan Sınar, Turgut Kazan, Haluk Şahin, Kadri Gürsel
Fehmi Demir, Metin Feyzioğlu, Ümit Kocasakal, Oktay Huduti
          Gazetecilere Özgürlük Platformu-İstanbul Barosu-Türk Ceza Hukuku Derneği ve Ankara Barosu işbirliğiyle İstanbul Barosu Orhan Adli Apaydın Konferans Salonu'nda "Türk Ceza Adaleti Sistemi'nin Basın Özgürlüğü Yönünden Yarattığı Temel Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu" yapıldı.
          İstanbul'da iki gün süren ve "Sanık Sandalyesindeki Gazeteci" başlığı altında gerçekleştirilen sempozyumun bugünkü bölümünde Yrd. Doç. Dr. Hasan Sınar, Av. Turgut Kazan, Prof. Dr. Haluk Şahin, gazeteci Kadri Gürsel (üstte), Av. Fehmi Demir, Ankara Baro Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İstanbul Baro Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Av. Oktay Huduti, söz alarak birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar halen cezaevlerinde 102 gazetecinin tutuklu olduğuna dikkat çektiler. Kocasakal, Türkiye'nin şu an "omurilik felci" gibi olduğunu vurgulayarak, Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılması gerektiğini söyledi. Metin Feyzioğlu da dijital veriler ile gizli tanığın delil değerinin olamayacağına işaret etti. Kadri Gürsel ise Nedim Şener'in hapse girmeden önce araştırmacı gazeteci olduğuna işaret ederek, "Ama şimdi yaptırtırtırlar mı? Sanmıyorum..." dedi.
         
Ercan İpekçi
           Anadolu Ajansı'nda "sendika üyelerine yönelik istifa baskısını" protesto etmek amacıyla 9 Mart'ta Ankara'da açlık grevine başlayan ve 14 Mart'ta son veren Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi de sempozyuma katıldı. (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder