17 Mart 2012 Cumartesi

TAKSİM İÇİN YÜRÜDÜLER...

       "Taksim Dayanışması" adı altında bir araya gelen meslek örgütleri, sendikalar, mahalle dernekleri, çevre örgütleri ve sanatçılar "Yeni Taksim Meydanı" düzenlemesine karşı yürüdüler.  
      Taksim Dayanışması Bileşenleri bugün saat 13.30'da Tünel'den ellerinde çeşitli pankart ve dövizlerle İstiklâl Caddesi'nden yürüyerek Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne geldiler. Meydanda "Taksim hepimizin" yazan balonları gökyüzüne bıraktılar.

      Sanatçı Orhan Aydın'nın ortak deklerasyonu açıklamasının ardından TMMOB Başkanı Eyüp Muhçu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Sanatçılar Girişimi adına Bedri Baykam ile Beyoğlu Semt Dernekleri adına Cem Tüzün kısa birer konuşma yaptılar.
     Eyüp Muhçu, "Taksim meydanı ve Gezi Parkı sözde yayalaştırma ve Topçu Kışlası'nın ihyası projeleri adı altında yok edilme sürecine girmiştir. Bu proje iktidarın rant ve yağma girişiminin bir parçasıdır" dedi.
     Adnan Serdaroğlu da "Taksim'de can veren 37 arkadaşımızın kemiklerini sızlatmayacağız, demokrasi mücadelesiyle özdeşleşmiş olan Taksim Meydanı'nı yıktırmayacağız" diye konuştu.
     Cem Tüzün ise "Taksim Meydanı AKP'nin hırsına kurban gitmek üzere, buna izin vermeyeceğiz" dedi.
(Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder