5 Haziran 2012 Salı

İPEKÇİ GÖP BAŞKANLIĞINI DEVRALDI...



      Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 4 Haziran itibariyle Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Başkanlığı görevini Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan İpekçi’ye devretti. 
      Türkiye’de ifade özgürlüğünün tehdit altında olduğuna inanan ve bu özgürlüğün standartlarını gelişmiş demokrasilerdeki seviyeye yükseltmek amacıyla bir araya gelen 93 basın meslek örgütünün oluşturduğu GÖP’ün dönem başkanlığı iki aylık sürelerle dönüşümlü olarak yürütülüyor. GÖP’ün yeni dönem başkanı İpekçi Haziran–Temmuz aylarında bu görevi yürütecek.
      Devir töreninde konuşan Sertel, “GÖP Dönem Başkanlığını Orhan Birgit’den devralmıştık. Bugün ise Ercan İpekçi’nin başkanlığında TGS’nin GÖP Dönem Başkanlığı başlamıştır. Başkanlığını yaptığım dönem içinde tutuklu gazetecilerin duruşmalarını izleme, açık görüş ve tutuklu gazetecilerin durumlarını kamuoyuna aktarma görevlerini yerine getirdik. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın ayrım yapmadan, hangi suçtan hangi cezayı aldığıyla ilgili çalışmalar yaptık” dedi.
      GÖP Dönem Başkanlığı görevini devralan İpekçi de şunları söyledi:
“Yeni döneme 'tanıklık günleri'yle başlıyoruz. Her gün 6 gazetecinin, mesai arkadaşları, aileleri ve avukatları gazetecilik faaliyetlerinden cezaevinde olduğunu anlatacak. Şu anda tespit ettiğimiz Türkiye çapında 102 gazetecinin tanıklığını yapacağız. 3. yargı paketi gündemimizde olacak. Cezaevindeki tutuklu meslektaşlarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz.”
     Törene Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş de katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder