18 Haziran 2012 Pazartesi

RECEP BİLGİNER ANILDI...

                                                     (Fotoğraf: Süleyman Boyoğlu)

            Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) önceki genel sekreteri, genel saymanı ve başkan yardımcılarından gazeteci-yazar Recep Bilginer, ölümünün 7. yılında bugün TGC Burhan Felek Konferans Salonu'nda düzenlenen panelle anıldı. 
           TGC Başkanı Orhan Erinç'in moderatörlüğünü yaptığı panele gazeteci-yazar Refik Erduran, Bilginer'in kızı yazar ve belgesel yönetmeni Tülay Bilginer Kopkiman ve yönetmen Hüsamettin Ünlüoğlu konuşmacı olarak katıldı.   Konuşmacılardan Refik Erduran, Bilginer'in bilinmeyen yönlerini anlattı. Erduran, "Recep Bilginer'in çok olumlu bir deliliği vardı, ama bunu hiç bir zaman kendi egosu ve çıkarı için kullanmadı" dedi. Erduran, Recep Bilginer'le Moskova'ya yaptıkları bir ziyarette, Bilginer'i Tiyatro Yazarları Derneği Başkanı olarak tanıttığını, bunun üzerine tiyatro müdürünün önünü ilikleyerek saygı gösterisinde bulunduğunu anlattı. Erduran, şöyle konuştu:
            "Ardından ikimize 'Sizi onur locası'nda oturtacağız dediler. Ben kaytardım. Bilginer locada Çar'ın da oturduğu koltuğa oturdu. Sonraları da Stalin oturuyormuş... Piyes bittikten sonra oyuncalar şeref locasına dönerek selamlarını verirken Bilginer heyecanlandı, birden yerinden kalktı, ellerini sallayarak; 'Türkiye'den selam' diye bağırdı. Müthiş bir sempati oluştu... O sahne hâlâ gözlerimin önünde" diye konuştu. 
          Erduran, Recep Bilginer'in bir ayağının tiyatroda, bir ayağının basında olduğunu belirterek, son günlerinde tiyatro kesiminden bazılarının egolarını tatmin etmek için Recep Bilginer'le uğraştıklarını ve üzdüklerini söyledi. Erduran, "O kişiler Recep kardeşimin o kadar canını sıktılar, o kadar kırdılar ki içim kanayarak Allah onların yaptıklarını affetsin diyorum" dedi. 
         Recep Bilginer'in kızı Tülay Bilginer de babasına karşı yapılan haksızlıkları ve vefasızlıkları anlattı. Bilginer, babasını en çok genç yaşta kaybettikleri gazeteci ağabeyi Engin Bilginer'in ölümünün yıktığını belirtti.   
(Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder