26 Haziran 2012 Salı

TGC: "BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"...


            
      TGC:  “İfade ve basın ögürlüğüne yönelik 
          yeni bir saldırıyla karşı karşıyayız”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Atılım gazetesi ve Etkin Haber Ajansı'nın (ETHA) İstanbul Aksaray’daki bürolarına yapılan polis baskınını, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik yeni bir saldırı olarak niteledi.

Ceza yasalarında ve Terörle Mücadele Yasası'nın 6 ve 7.maddelerinde verilen sözlere karşın bugüne dek hiçbir iyileştirme gerçekleştirilmediğine de dikkat çekilen açıklamada, iktidarın özellikle muhalif gazetecilere baskı ve korkutma amacı güden bir tutum izlediği görüşüne yer verildi.

TGC’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Atılım gazetesi ve Etkin Haber Ajansı bürolarının polis tarafından basılması, avukatları beklenmeksizin aranması, ülkede var olan sansür ve oto sansürün yeni bir örneğidir. Halkın bilgi edinme hakkına indirilmiş yeni bir darbedir.100 dolayında meslektaşımızın cezaevlerinde tutulduğu bir dönemde ülke insanı üzerinde yaratılmak istenen korku ve tedirginlik ikliminden, halk haberciliği yapan, araştıran, irdeleyen, sorgulayan gazetecilerin asla etkilenmeyeceğini ve mücadelelerini sürdüreceği bilinmelidir. TGC olarak, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasetçilerden dileğimiz cezaevlerine gazeteci tıkan, düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyen bir ülke imajından kurtarmak için ivedi olarak önlem almaları ve çağdaş bir demokrasinin gereklerini yerine getirmeleridir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder