15 Kasım 2012 Perşembe

TGC VE TGS'DEN AÇLIK GREVİNDEKİ GAZETECİLERE ZİYARET...



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İstanbul Bakırköy ve Diyarbakır cezaevlerinde açlık grevine başlayan gazetecileri ziyaret edecek.

Türkiye genelindeki cezaevlerinde sürdürülen ölüm oruçları 65. gününe girerken tutuklu gazetecilerin bir bölümü de eyleme destek veriyor. Cezaevindeki gazetecilerin durumunu yakından takip eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Adalet Bakanlığı’na başvurarak İstanbul ve Diyarbakır’daki açlık grevi yapan gazetecileri ziyaret için izin istedi. Adalet Bakanlığı da ziyaret için izin verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, 19 Kasım Pazartesi günü Diyarbakır D tipi cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerden Tayyip Temel’i ziyaret edecek.

İkinci ziyaret Bakırköy L Tipi Kadın Cezaevi'ne yapılacak. TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar ve TGS Başkanı Ercan İpekçi, 20 Kasım Salı günü Bakırköy L tipi kadın cezaevindeki  açlık grevi yapan gazeteciler Ayşe Oyman ve Fatma Koçak’ı ziyarete gidecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder