30 Mayıs 2012 Çarşamba

GÖP BAŞKANI SERTEL'İN AÇIKLAMASI...


                     
                       

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Başkanı 
Atilla Sertel, Yeni Şafak yazarı Ali Akel’in işten atılmasını 
          değerlendirdi:

“Mesleğin gittiği noktayı 
göstermesi açısından ibretliktir”

GÖP Dönem Başkanı Atilla Sertel, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Akel’in Başbakan’ı eleştirdiği yazısı nedeniyle işten çıkarılmasını, “Bu olay; Başbakan’ın basına karşı tahammülsüzlüğünü ve basın ve ifade özgürlüğünden verilen her tavizin iktidar yanlısı, muhalif demeden gazetecilik mesleğini bekleyen tehlikeyi göstermesi açısından yaşanan pek çok örnekten biri olarak tarihe geçmiştir” sözleriyle özetledi.
GÖP, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Akel’in 25 Mayıs Cuma günü Başbakan Recep Erdoğan’a hitaben “Özür açıklanmaz, özür dilenir” başlığıyla kaleme aldığı yazısı nedeniyle 16 yıldır çalıştığı gazeteden kovulması üzerine bir açıklama yayımladı.
GÖP Dönem Başkanı sıfatıyla açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, şunları kaydetti:
“Meslektaşımız Ali Akel’in kovulmasıyla sonuçlanan bu son olay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştiriye tahammülsüzlüğünü, basın ve ifade özgürlüğüne saygısızlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Meslek örgütleri olarak her fırsatta dile getirdiğimiz demokrasinin ön koşulu basın ve ifade özgürlüğü tüm güvenceleriyle yerleşmediği sürece bu ve buna benzer olayların ardının kesilmeyeceği açıktır.
Ali Akel’in 16 yıl boyunca çalıştığı gazetesinden -belliki yukarıdan gelen bir talimatla- tek kalemde işten atılması ‘İktidara yaranma çabasıyla, mesleğinin sorunlarına ve yazdıkları nedeniyle tutuklanan meslektaşlarına’ gözünü kapatan bazı gazetecilere de ders olacak niteliktedir. Bu olay bir kez daha göstermiştir ki; basın ve ifade özgürlüğünün teminat altında olmadığı bir ülkede yandaş veya muhalif kimse dokunulmaz değildir! Kolay kolay hiçbir şeyden tatmin olmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bundan sonra kime dokunacağının da ucu açıktır!
Başbakan’ın tavrına ve tepkisine göre gazeteci – yazar kıyımı yapan tüm patronları olduğu gibi Yeni Şafak’ın yönetimini de kınıyoruz .”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder