19 Ocak 2014 Pazar

HRANT DİNK ANILDI...

        Yedi yıl önce genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos Gazetesi önünde uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hrant Dink bugün anıldı. 


        Taksim’den Osmanbey’deki Agos Gazetesi’nin önüne yürüyen binlerce kişi “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Katilleri Koruyan Cinayete Ortaktır”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” şeklinde slogan attı.
                          
         Bu yılki anma konuşmasını Hrant Dink’in arkadaşlarından Gülten Kaya yaptı. Kaya şunları şöyledi:
         “Bu siyasi cinayetin satrancındaki tüm hamleleri, vezirini, şahını, piyonunu görebiliyoruz artık. Kollarını halkların birlikte, yan yana, birbirlerine dokunarak yaşama kültürünü oluşturmasına sıvayan Hrant Dink’in çabasıyla oluşturabileceğimiz mutabakatımıza, ortak yaşam protokolümüze sıkıldı kurşun. Çünkü tam orada duruyordu Hrant. İstihbaratı ile güvenlik birimiyle, medyası ile artık tanıdığımız korunaklı bir şemsiyenin altında gayet nizami bir cinayet işlediler. Bu intizamlı süreçte, derin yerden havalandı kuşlar ve gelip gelip medyanın başlıklarına kondular. Gördük, okuduk… Zamanın içinden geçerken sabrımızı, metanetimizi, tevekkülümüzü sınadık. Bizler bu sınavı verirken içimizdeki kuşlar göç etti, yapraklarımız döküldü. Ocak ayında karartıldı ocağımız. 
          Senin muhteşem aklına soruyoruz şimdi; adalet yere düştüğünde insanlık hangi pusulayla bulur yönünü? Giderek hantallaşıp budanan, hareket alanı kalmamış bir hukukla yola nasıl devam edeceğiz derken, yolumuz parklara düştü.

                         
           Hrant Dink devlet dersinde katledilmiştir. Hayat ve tarihin bazı cüretkârlara vereceği notu bilelim ve bu dersi unutmayalım. O kadar iyi bilelim ki bu dersi, bu ders onlara dert olsun! Hayat onlara ağu olsun, zehir olsun!” (Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder