30 Ağustos 2012 Perşembe

HAYDİ BALIĞA...


Sarıyer'de balıkçılar ağlarını onarıyor...
                  1 Eylül Cumartesi günü balık avlama yasağı kalkıyor. Yasağın kalkacak olması nedeniyle tekne balıkçıları teknelerini ve ağlarını hummalı bir şekilde bakımdan geçiriyor. Balıkçılar, bu yıl balığın bol olacağından umutlu olduklarını, ancak “gırgırcılar” ve “ağcıların” aç gözlülüklerinden endişe duyduklarını dile getirdiler.
Cenk Varlık müşterilerine olta seçiyor...
          Bu arada çinekop ve palamut mevsiminin başlaması nedeniyle olta balıkçıları da heyecanlı… Oltacılar eksiklerini gidermek için balık malzemeleri satan dükkânlara koşuyor. Beşiktaş’ta olta ve kamp malzemeleri satan Cenk Varlık, olta balıkçılığını genelde emekli vatandaşlarla zamanı bol olan insanların yaptığını belirtti.
          Cenk Varlık, vatandaşların olta dükkânlarına bu günlerde akın etmesinin nedenini  şöyle açıkladı:
          “İstavrit 15 gündür düşüşe geçti. Şimdi Çinekop mevsimi başlıyor. Bir de palamut da çıkmaya başladı. Bir aksilik olmazsa balık bolluğu yılsonuna kadar devam eder. Kar yağınca kesilir, balık dibe kaçar. O yüzden vatandaşlar da balık bolluğundan nasiplenmek istiyor.”
          Varlık,  beş-altı sene önce müşterilerinin daha sağlıklı ve daha dayanıklı olduğu için Kore ve Japonya malzemelerini aldıklarını, şimdi ise daha ucuz olan Çin mallarını tercih ettiklerini sözlerine ekledi.
Rumeli Kavağı'nda 1 Eylül hazırlığı yapan tekneler... 
(Yazı ve Fotoğraflar: Süleyman Boyoğlu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder